ERVARINGEN VAN ANDEREN 

VEELGESTELDE VRAGEN        







AFSPRAAK MAKEN                   

foto hypnotherapie

Hypnotherapie


Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie kun je zien als een speciale vorm van kortdurende psychotherapie waarbij ik je help om via een diepe ontspanning en via gerichte, geconcentreerde aandacht jouw probleem te onderzoeken en te ontdekken waar het vandaan komt. We werken met een lichte vorm van trance.

Trance niet niets anders dan geconcentreerde aandacht. Ik vergelijk trance vaak met dagdromen. Doordat je brein tijdens een trancesessie net wat anders functioneert krijg jij toegang tot informatie die je kan helpen een oplossing te vinden voor het probleem waar je steeds tegenaan loopt. Tijdens mijn sessies wordt trance therapeutisch ingezet.

In trance slaap je niet, je bent gewoon wakker. Tijdens de sessie registreert een deel van jou gewoon wat er om je heen gebeurt, waar je bent en wat je doet. Je houdt ten alle tijde zelf de controle. Alles wat er tijdens de sessie gebeurt kun je gewoon navertellen. Trance is een verschijnsel dat iedereen wel kent. Denk maar aan dat moment dat je zo opging in een boek dat je aan het lezen was, dat het leek of je helemaal in het verhaal zat. Of die keer dat opweg was in de auto en dat je je op een bepaald moment afvraagt van "hee, ben ik nou al voorbij dat stuk snelweg? Dat heb ik helemaal gemist?" Vooral dat laatste voorbeeld toont mooi dat je blijkbaar in een bepaalde staat van concentratie kan zijn terwijl je toch veilig je auto aan het besturen bent. Dat kan dus!

Werken met het onbewuste
Hypnotherapie werkt met het onbewuste. Met het onbewuste worden geestelijke processen (gedachten, gevoelens of overtuigingen) bedoeld waar we, zoals de naam al zegt, ons niet direct bewust van zijn. Maar ons gedrag, hoe we doen en wat we zeggen, wordt voor het grootste gedeelte (90%) bepaald door allerlei onbewuste processen. Uitgangspunt in therapie is dat we via het onbewuste werken aan de diepere oorzaken van jouw klacht.
Door middel van bepaalde interventies en methoden kunnen we die processen beïnvloeden en veranderen zodat we samen toe kunnen werken aan de vermindering of zelfs oplossen van jouw klacht.

Werkwijze
Als je je aanmeldt dan zullen we tijdens de eerste afspraak een uitgebreide intake doen om jouw klachten helder te krijgen. Samen bespreken we ook wat je wil bereiken met de behandelingen. Aan de hand van deze intake doe ik je een behandelvoorstel en maak ik een inschatting van het aantal behandelingen dat nodig is. Je kunt ervoor kiezen om aansluitend op de intake al een korte ervaring op te doen met trance om te voelen hoe dat voor jou is.
In de 2e sessie starten we met de behandeling.