ERVARINGEN VAN ANDEREN 

VEELGESTELDE VRAGEN        AFSPRAAK MAKEN                   

foto overig

Als (eet)geluiden je gek maken

Als (eet)geluiden je gek maken, als je echt aggressief wordt of zelfs haatgevoelens krijgt in de richting van mensen (vaak mensen die heel dicht bij jou staan) die eten, dan wordt dit aangeduid met de term misofonie. 

In veel gevallen hebben mensen last van deze gevoelens bij specifieke (dierbare) personen. Zo kan je helemaal gek worden als je naast je  moeder zit die iets aan het eten is. Of irriteert je broer je mateloos als jij chips eet. Of kun je niet meer normaal denken als je op school zit en iemand klikt steeds met een pen. 

Binnen mijn praktijk heb ik een 12 weeks programma ontwikkeld om jou te helpen jouw klachten te verminderen en je handreikingen te geven om met deze gevoeligheid om te gaan.

Het programma wat ik biedt omvat o.a:
  • onderzoek naar stressfactoren in jouw leven
  • aandacht voor voldoende rust en ontspanning
  • het trainen van aandacht
  • imaginatie oefeningen
  • onderzoeken van normen, waarden en overtuigingen rond 'eten' en 'netjes eten'
  • ombuigen van negtieve associaties m.b.t. het geluid
  • oefenen met nieuw gedrag waain je jezelf traint om niet meer zo getriggerd te worden op jouw misofoniegeluid. 
Kennisvergroting, zelfonderzoek, ervaringsgerichte oefeningen, visualisaties en actief  thuis aan de slag met het aanleren van nieuwe vaardigheden horen bij dit programma. Waar nodig kan hypnotherapie nuttig zijn om de bron van jouw klachten te achterhalen en jouw probleem bij de kern op te lossen. 

In de tweede fase van het programma ga je oefenen om jezelf bloot te stellen aan jouw misofoniegeluid zonder dat je dan je toevlucht zoekt in vermijdingsgedrag.

Eerdere cliënten gaven aan dat hun klachten na 3 sessies als aanzienlijk verminderd waren. 

Denk je dat ik wat voor je kan betekenen?
Ik verwelkom je graag in mijn praktijk!