ERVARINGEN VAN ANDEREN 

VEELGESTELDE VRAGEN        AFSPRAAK MAKEN                   

foto overig

ANGST- EN SPANNINGSKLACHTEN

Iedereen is wel eens bang of angstig. En dat is goed, want angst heeft een functie! Angst zet je op scherp zodat je kan focussen en precies datgene kan doen wat nodig is om te ontkomen aan onveilige situaties.

Angst is dus nuttig als er aanleiding voor is.

Maar soms is het gevoel van angst er ALTIJD, bewust of onbewust. Je kunt angst voelen als daar als je het rationeel bekijkt eigenlijk geen aanleiding voor is. Dit gevoel van angst voor jou reëel aanwezig! Hierdoor laat je bepaalde dingen, of ga je dingen uit de weg. Dit is jammer want hierdoor voel je je beperkt in wat je eigenlijk zou willen doen of kom je in een sociaal isolement.
Of het kan zijn dat die angst in vlagen komt en dat die gevoelens ineens zo overweldigend zijn dat je er helemaal van de kaart door raakt.

Door samen naar jouw sapnningen of angst te kijken en te onderzoeken wat er eigenlijk achter zit kan ik je helpen om er meer grip op te krijgen, er beter mee om te gaan. En waarschijnlijk zullen we ontdekken dat de angst voor de angst misschien wel heel groot is.

Ik help je om te onderzoeken wat er voor jou nodig is om jouw gevoelens van angst hanteerbaar te maken of zodanig te verminderen zodat jij gewoon de dingen kan gaan doen die jij graag wil doen. Het kan zijn dat jouw angst gerelateerd is aan een hele impactvolle gebeurtenis in het verleden. In dat geval kan het zinvol zijn om dit te behandelen met EMDR- of VSDT therapie.